Het tijdvandemaand team

Hoi! 

Waarom dan deze website? Wij zijn zelf ook allemaal een keer voor de eerste keer ongesteld geworden. Ook wij, zoals jij, zaten toen met allerlei vragen: is dit wel normaal? Moet ik me zorgen maken? Op deze website kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om te snappen wat de menstruatie eigenlijk is. 

In 2020 is het project rondom schaamte als je ongesteld bent, ontstaan als onderdeel van de Girls Rights Watch (onderdeel van Plan International Nederland).  

Wij zijn jongerenlobbyisten. Dit betekent dat wij het opnemen voor de rechten en kansen van mensen in Nederland en daarbuiten. Wij richten ons vooral op vrouwen en meisjes. Dit doen we bijvoorbeeld door te praten met Nederlandse politici, bedrijven en organisaties en scholen. We doen onderzoek, organiseren acties om aandacht te vragen voor grote problemen en wij maken soms dus ook websites! 

Helaas is door COVID- 19 en het mislopen van subsidies de Girls Rights Watch nu niet meer actief, maar wij gaan als jongeren wel zelf door met dit project. Waarom? We hebben een duidelijke missie: de schaamte doorbereken, dus dit platform moet er komen!

Actieve leden

Cyrilein Evertsen

(hallo goed gespot, hier komt nog wat tekst! Een leuke introductie enzo!

Tegen menstruatie armoede!

Mila Lee van Erp

(hallo goed gespot, hier komt nog wat tekst! Een leuke introductie enzo!

Lina Al-Hassany

(hallo goed gespot, hier komt nog wat tekst! Een leuke introductie enzo!

Met dank aan:

Maaike Jans, Emma van Amersfoorth (LinkedIn), Fleur Jore (LinkedIn), James Harbour (Instagram), Nena Broersen (website)