Onze supporters

Het maken van een website over menstruatie doe je niet alleen. Dankzij de hulp, steun en adviezen van de volgende supporters is tijdvandemaand tot stand gekomen.

girls rights watch logo
Girls Righs Watch

De Girls Rights Watch was een enthousiaste groep jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die indirect invloed uitoefenden op Nederlandse beleidsmakers en bij relevante ministeries en bij Nederlandse parlementariërs tot eind 2020.

Voormalige GRW’ers gaan onafhankelijk door met tijdvandemaand aangezien het een te belangrijk onderwerp en project is om te laten gaan.

Plan International Nederland

Plan International heeft samen met De Bovengrondse het Bloedserieus onderzoek naar menstruatie-armoede en -schaamte uitgevoerd onder duizend meisjes en jonge vrouwen tussen 12 en 25 jaar in Nederland. Lees hier het onderzoek.

Naast menstruatie-armoede blijkt er in Nederland ook sprake te zijn van schaamte. Bijna de helft van de ondervraagde meisjes en jonge vrouwen in Nederland voelt zich vies als ze ongesteld is, blijkt uit het onderzoek. Een kwart houdt het dan ook geheel voor haarzelf als ze menstrueert. Een derde vindt ongesteldheid een ongemakkelijk onderwerp om het met vrienden over te hebben en een vijfde praat ook in het gezin niet openlijk over menstruatie. Bijna de helft van de meisjes zou graag willen dat we in Nederland openlijker over het onderwerp kunnen praten.

Wij zijn trots op onze jongeren van de voormalige Girls Rights Watch die dit platform voor jongeren hebben ontwikkeld.

logo plan international
logo cycle
Cycle

Ken jij jezelf van binnen en buiten? Of ben je like a virgin als het gaat om jouw lichaam, cyclus en sexualiteit? In beide gevallen zijn er waarschijnlijk situaties waarin je het even niet zo goed weet. Of onderwerpen waar je nieuwsgierig naar bent. Dat zijn de uitgelezen momenten om Cycle te gebruiken. Jouw probleem is namelijk niet alleen het jouwe. We’re in this together. Join the Sisterhood. Ready? Let’s Cycle.

Your cycle. Your rules. Period.