Hevig Menstrueel Bloedverlies

Hevig menstrueel bloedverlies komt veel voor, zonder dat mensen hier wellicht benul van hebben. Wist jij dat, wel 1 op de 4 mensen hier last van heeft? Dat zou dus kunnen betekenen dat er misschien al 5 leerlingen in jouw klas hevig menstrueel bloedverlies hebben! Maar wat is nou precies ‘hevig’? En wat moet je doen als je hevig menstrueert? Check onze symptomenchecker hieronder!

Dus lig jij het liefst de hele week tijdens je menstruatie onder een dekentje op de bank? Draag jij liever een zwarte joggingsbroek in plaats van een strakke witte broek? Of moet jij in de nacht een wekker zetten om je maandverband te verschonen, omdat anders jouw kleren en matras onder zitten? Trek dan aan de bel en neem contact op met jouw huisarts want dit kan ook anders!

Wat betekent het als je één of meer symptomen herkent uit onze symptomenchecker?
  1. Het hoeft niks te betekenen, behalve dat jij door jouw menstruatie misschien niet kunt doen wat je zou willen doen bijvoorbeeld naar school gaan en sporten. De huisarts kan je hierbij helpen want hevige menstruaties zijn goed behandelbaar! Zo kun je ook tijdens je menstruatie jezelf zijn! 
  2. Daarnaast kunnen hevige menstruaties leiden tot bloedarmoede en hierdoor klachten als futloosheid, duizeligheid en bleekheid. Ook dit is goed behandelbaar door de huisarts.
  3. Verder blijkt 1 op de 5 personen met hevige menstruaties een stollingsziekte te hebben en dit is goed om alvast te weten bijvoorbeeld voor als je in de toekomst geopereerd zou moeten worden of voor als je kinderen wilt.

En onthoud: omdat jouw ouder of een ander familielid evenveel menstrueert, betekent het niet automatisch dat het ‘normaal’ is!

Hevig Menstrueel Bloedverlies symptomenchecker